• Facebook
  • Instagram

Elke behandeling wordt voorafgegaan door een intake om de meest gepaste behandeling en medicinale olie te bepalen op dat moment.

Alle massages zijn therapeutisch, op maat van de persoon en deels intuïtief, die de fysieke, mentale, emotionele en spirituele componenten van ons Zijn aanspreekt.

In dit proces dat je zelf aangaat, maak je een reis doorheen je eigen lichaam. De lichamelijke en/of energetische aanrakingen zullen je bewust maken van elk deel van je lichaam, om zo terug tot 1 geheel te komen. Via diepe relaxatie worden lichaam en geest bevrijd van spanningen en blokkades. Negatieve emoties kunnen losgelaten worden en maken zo plaats voor nieuwe positievere energie. Massage is een krachtige methode voor het verbinden van lichaam en geest en kan op een dieper niveau leiden tot persoonlijke transformatie.

Sneha Abhyanga

Sneha is een Sankriet woord dat zowel olie(achtig) als liefde betekent. Dat is precies wat deze abhyanga inhoudt: een zachte, liefdevolle massage met overvloedig gebruik van olie. Deze behandeling werkt aardend en kan helpen bij angst, stress en slapeloosheid. De olie lubrifieert het lichaam en is dus ideaal bij droogte (huid, constipatie, gewrichten, ...).

Marmapunt therapie 

Marmapunten worden ook “de Mystieke Deuren van Perceptie” genoemd en worden gezien als de energetische toegangspunten tot lichaam, geest en bewustzijn. Deze vitale punten zijn belangrijk in de Ayurvedische anatomie en chirurgie, omdat het plaatsen zijn waar verschillende systemen of stelsels (digestie-, zenuw-, lymfe-, circulatie-), organen en energiebanen (nadi’s) samenkomen.

Door het opkuisen en stimuleren van deze punten kan Prana (levensenergie) terug of beter stromen en kan er op een diepere niveau geheeld worden, zowel op fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel vlak.

Sarada Abhyanga 

Tijdens deze abhyanga wordt er gebruik gemaakt van verschillende technieken. Het is een iets stevigere oliemassage en is gunstig bij gespannenheid, pijnlijke spieren, stijfheid en spanningshoofdpijn. Deze behandeling werkt ontspannend doch stimulerend. Ze brengt verlichting wanneer je een gevoel van "vastzitten" hebt.

Udvartana

Udvartana verwijst naar de opwaartse bewegingen tijdens de massage. Ipv olie wordt er gebruik gemaakt van kruidenpoeder of kruidenpasta. Deze behandeling werkt reinigend op lichaam en geest. Het verwijdert afvalstoffen van huid en maakt ze zacht en glanzend. Udvartana heeft een gunstig effect op de spijsvertering en stimuleert de circulatie. Daarnaast vermindert het opgestapeld vet in het lichaam en waterretentie.

Massage is NIET aangewezen bij 

  • acute ziekte (koorts, diarree, congestie, ...)

  • open wonde

  • eerste 3 dagen van menstruatie

  • eerste 3 maanden van zwangerschap

  • eerste 3 maanden na operatie of breuk

  • langdurige depressie

  • kanker

€70 (60min) 

€100 (90min) 

Om de beleving compleet te maken ...

Swedana * €20 : zweetsessie in een stoomcabine

 - zorgt voor extra absorptie van de olie

- verwijdert stijfheid, koude en zwaarte 

- reinigt het lichaam